HJ Schoo-lezing

4 september 2017

De Rode Hoed Amsterdam

OMSCHRIJVING

De negende HJ Schoo-lezing wordt maandagavond 4 september 2017 gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. De christendemocratische voorman zal in De Rode Hoed in Amsterdam spreken over een nog nader te bepalen onderwerp.

Mr S. van Haersma Buma (1965) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door minister Edith Schippers. Eerdere sprekers waren onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

Buma is sinds oktober 2010 fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer en politiek leider van zijn partij. In 2012 en 2017 (6 zetels winst) was hij lijsttrekker. In 2017 publiceerde hij het boek Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.

Vragen?
Annelies Broers
Portfoliomanager Elsevier Weekblad
annelies.broers@onebusiness.nl
+31 6 2017 9888

afbeelding omschrijving

Elsevier Weekblad abonnee:
€ 12,50 incl. BTW

Standaard tarief:
€ 15,00 incl. BTW

Tevens ontvangt u de tekstuitgave
van de lezing.

Media

DE SPREKERS

Sybrand Buma

Sybrand Buma is Nederlands politicus van het CDA en momenteel fractievoorzitter in de Twee Kamer.