HJ Schoo-lezing 2019

6 september 2018

Diligentia Den Haag

OMSCHRIJVING

De elfde HJ Schoo-lezing wordt maandagavond 2 september 2019 gehouden door minister Wopke Hoekstra. De huidige minister van Financiën zal de HJ Schoo-lezing houden over een nog nader bekend te maken onderwerp.

In 2006 kwam Hoekstra terug naar Nederland na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond en werd hij actief voor het CDA. In 2011 werd hij geïnstalleerd in de Eerste Kamer, waar hij actief werd in de commissies Financiën, SZW, J&V, BDO (Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking). In de tweede periode was Hoekstra daarnaast ook vicefractievoorzitter.

Minister Hoekstra (1975) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. Gebruikelijk vindt deze plaatst op de eerste maandag- of dinsdagavond van september.


Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door de Duitse CDU-politicus Peter Altmaier. Eerdere sprekers waren onder anderen Sybrand Buma, Edith Schippers, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

 

 

afbeelding omschrijving

Abonnee tarief:
€ 15,00 incl. BTW

Standaard tarief:
€ 17,50 incl. BTW

Inclusief de lezing
in boekvorm

DE SPREKERS

Arendo Joustra

Arendo Joustra is hoofdredacteur van Elsevier Weekblad.

Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra is Minister van Financiën in kabinet Rutte III.

HET PROGRAMMA

6 september 2018

19:00
Ontvangst
19:45
Deuren zaal open
20.00
Welkom door Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier Weekblad
20.05
Aanvang lezing door Wopke Hoekstra
21.30
Einde programma

LOCATIE

Diligentia

Lange Voorhout 5

2514 EA Den Haag

 

 

 

Tickets