Collegereeks Psychologie van Leiderschap

startdata: 28 mei & 12 nov

Nyenrode Business Universiteit Breukelen

OMSCHRIJVING

Leiderschap en psychologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een element van succesvol leiderschap is het beïnvloeden van mensen om uitvoering te geven aan de missie van de organisatie. Om goed te kunnen beïnvloeden, moeten we eerst begrijpen hoe mensen in elkaar zitten.

Deze collegereeks geeft inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag. De kern van deze collegereeks:

  • De dynamiek tussen leiden en volgen.
  • Het bewuste en het onbewuste menselijk gedrag.
  • De spanning tussen het belang van het individu en het belang van de organisatie.

Tijdens deze collegereeks worden inzichten uit de sociale psychologie met betrekking tot groepsprocessen en sociale of groepsidentiteit toegepast op leiderschap en gekoppeld aan leiderschapsvoorbeelden uit de praktijk.

Unieke hooglerarenreeks over menselijk gedrag.
Ervaren gastsprekers uit de wereld van wetenschap, bedrijfsleven en openbaar bestuur geven vanuit hun unieke invalshoek hun zienswijze op goed leiderschap.

Doelstelling
Het verkrijgen van inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag.

Koppel psychologische inzichten aan concrete managementvraagstukken.

Resultaat
Na afloop van de collegereeks heeft u:

  • Inzicht in een aantal aspecten van de ontwikkelingspsychologie zoals vertrouwen, omgaan met autoriteit en macht en de werking van de hersenen.
  • Uw persoonlijk handelingsrepertoire als leider vergroot en bent zich bewust van het effect van uw handelen.
  • Inzicht in groepsdynamiek en teamsamenwerking.

Praktische informatie De collegereeks wordt twee keer per jaar gegeven. Alle bijeenkomsten zijn op maandag en worden gegeven in een collegezaal van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De colleges starten om 15:30 uur en eindigen omstreeks 19:00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten waarin u een lichte maaltijd krijgt aangeboden. Het programma is dus filevrij en na afloop houdt u nog een behoorlijke avond over!

Data voorjaar Data najaar
28 mei 2018 12 november 2018
4 juni 2018 19 november 2018
11 juni 2018 26 november 2018
18 juni 2018 3 december 2018
25 juni 2018 10 december 2018
2 juli 2018 17 december 2018

 

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Elsevier Weekblad.

afbeelding omschrijving

Uw investering: €2.095 (excl. BTW)

Certificaat:
Na afloop ontvangt u een certificaat, een waardevolle aanvulling op uw CV.

Heeft u vragen over deze collegereeks?

Annelies Broers
Programma Manager
Annelies.Broers@onebusiness.nl
06-20179888

DE SPREKERS

Dr. Dick Swaab

Dick Swaab, is arts, Emer. Hoogleraar Neurobiologie, Univ. van Amsterdam (AMC). Hij studeerde geneeskunde aan de Univ. van Amsterdam, promoveerde tijdens zijn studie in 1970 en was Directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek van 1978 tot 2005 en oprichter en directeur van de Nederlandse Hersenbank tot 2005.

Prof.dr. Dirk Buyens

Prof. dr. Dirk Buyens behaalde zijn doctoraat in Arbeids- en Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Gent en heeft een MBA behaald aan de KU Leuven.

Prof.dr. Rene ten Bos

Hoogleraar aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit en columnist van Het Financieele Dagblad. Hij is auteur van tal van artikelen en boeken en een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Prof.dr. Mathieu Weggeman

Prof.dr.ir. M.C.D.P. Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (www.tue.nl).

Dr. Jaap Schaveling

Dr. Jaap Schaveling werkt te Nyenrode Business Universiteit als associate professor Samenwerken en Leiderschap. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan waaronder Systeemdenken, Tijdelijk Leiderschap en Succesvol organisaties ontwikkelen.

Prof.dr. Jaap van Muijen

Jaap van Muijen is o.a. hoogleraar in de psychologie, i.h.b. leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit en eigenaar van Sense of Leadership en associate partner bij de Galan groep.

VOOR WIE?

Deze collegereeks is ontwikkeld voor hoger opgeleiden die diepgaand inzicht willen ontwikkelen in organisatiegedrag en -psychologie in relatie tot management.

afbeelding doelgroep

PARTNERS