De kunst van vertrouwen

30 januari 2018

Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam

OMSCHRIJVING

Weg met de manager – iedereen de baas! Een masterclass over zelfsturende teams.

Meer succes met uw organisatie. Het maximale uit uw team halen. Minder stress en minder verzuim. Efficiënter en met meer plezier (laten) werken. Klinkt dit als muziek in de oren?

Tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam organiseren Elsevier Weekblad en Nyenrode Business Universiteit de masterclass ‘De kunst van vertrouwen’.

Op 30 januari nemen 4 inspirerende sprekers vanuit verschillende disciplines u tijdens deze voorstelling mee in hun reis naar de kracht van de zelfsturende organisatie. Er worden lessen getrokken vanuit het bedrijfsleven tot aan het strijkkwartet – één ding hebben zij in ieder geval gemeen: een hoge bevlogenheid en het motiveren van de teamleden tot de hoogste prestaties. Het kernwoord? Vertrouwen.

  • Prof. dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity Nyenrode
  • Allard Droste, eigenaar metaalbedrijf Aldowa, één van de eerste zelfsturende organisaties in Nederland
  • Daan Quakernaat, professioneel spreker en schrijver van Ga kathedralen bouwen!
  • Sven Arne Tepl, artistiek Directeur van het Residentie Orkest in Den Haag en voormalig professioneel strijkkwartetspeler

Dit geheel wordt klassiek afgesloten door het Emerson String Quartet. In deze context vormen drie uiteenlopende componisten een verrassende eenheid.

Deze masterclass biedt een unieke combinatie van theorie, ervaringen, muziek en inspiratie:

  • Hoe verandert u uw organisatie in een modern zelfsturend bedrijf?
  • Welke parallellen kunnen we trekken tussen het bedrijfsleven en het strijkkwartet?
  • Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Elsevier Weekblad.

afbeelding omschrijving

Uw investering: € 299,- (excl. BTW)

Inclusief diner en twee concerten!

Certificaat: Na afloop ontvangt u een certificaat, een waardevolle aanvulling op uw CV.

Heeft u vragen? Annelies Broers
Programma Manager
Annelies.Broers@onebusiness.nl
06-20179888

DE SPREKERS

Prof. dr. Willem van Rhenen

Hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business Universiteit

Allard Droste

Professioneel dromer, bestsellerschrijver, investeerder, coach, spreker, eigenaar van Rotterdams metaalbedrijf Aldowa

Daan Quakernaat

Professioneel spreker en schrijver van Ga kathedralen bouwen!

Sven Arne Tepl

Artistiek Directeur van het Residentie Orkest in Den Haag en voormalig professioneel strijkkwartetspeler

HET PROGRAMMA

13.30 uur
Ontvangst
13.50 uur
Aanvang, opening door prof. dr. Willem van Rhenen
+ -

Dagvoorzitter Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business Universiteit, heet de deelnemers welkom en opent het programma.

Leidinggeven is loslaten - Allard Droste
+ -

Weg met de manager – werken op basis van vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid.

Keynote – Allard Droste, eigenaar van het Rotterdamse metaalbedrijf Aldowa, laat in alle eenvoud zien hoe het ook anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Weg met de vaste structuur. Volg de droom. Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken.

Ga kathedralen bouwen! - Daan Quakernaat
+ -

Een verhaal over de angst om kathedralen te bouwen. Controle leidt tot de angst voor risico en gebrek en passie die nodig is voor innovatie en groei. We moeten elkaar leren afrekenen en vertrouwen, zodat er ruimte vrijkomt om mooie dingen te maken.

Het strijkkwartet: een teamprestatie op het hoogste niveau - Sven Arne Tepl
+ -

Voor een professioneel strijkkwartet is ieder concert weer een teamprestatie op het hoogste niveau. Daarvoor is vertrouwen en wederzijds respect onontbeerlijk. Sven vertelt als ervaringsdeskundige hoe dat werkt en wat u daarvan tijdens het concert kunt horen, én zien.

Concert: Selected by / Emerson String Quartet
+ -

Het Emerson String Quartet behoort tot de absolute wereldtop. Tijdens dit concert spelen zij muziek uit hun thuisland Amerika: de evergreen Adagio for strings van Samuel Barber en muziek van Charles Ives. Daarnaast staat Robert Schumanns derde strijkkwartet op het programma. U kunt zien en horen tot welke grote prestaties samenwerking zonder leider kan resulteren.

18.15 uur
Diner met slotwoord van Willem van Rhenen
20.15 uur
Concert: Quartetto di Cremona + Gary Hoffman + Lawrence Dutton (optioneel)
+ -

Het vijftiende en laatste strijkkwartet van Franz Schubert is een waardige kroon op zijn magistrale oeuvre, maar onthult tegelijkertijd de grootsheid die nog in de componist verscholen lag. Hij schreef het werk op negenentwintigjarige leeftijd, slechts twee jaar voor zijn dood. Balancerend tussen hoop en verdriet, mineur en majeur, voert het langs de hoogste pieken en door de diepste dalen.

Dit concert is inbegrepen in de prijs, maar is een optioneel onderdeel van het programma. U kunt bij uw aanmelding aangeven of u het concert wilt bijwonen.

LOCATIE

Muziekgebouw aan 't IJ

Piet Heinkade 1

1019 BR Amsterdam

Muziekgebouw aan t IJ | Strijkkwartet Biënnale AmsterdamHet kloppende festivalhart van de Strijkkwartet Biënnale. Een week lang is het Muziekgebouw een en al strijkkwartet. In de ruimte, spectaculaire architectuur en geweldige akoestiek van het gebouw kun je je bijna letterlijk onderdompelen in het strijkkwartet – met een ongelooflijk uitzicht over het IJ.

Bereikbaarheid
Het Muziekgebouw ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station. Tram 26, die vanaf Centraal Station vertrekt, stopt voor de deur – of eigenlijk voor de brug – van het Muziekgebouw. Onder het Muziekgebouw ligt een parkeergarage en daarnaast is er uiteraard ook ruimte om de fiets te stallen. Klik hier voor meer informatie.

VOOR WIE?

Voor managers, leidinggevenden en teamleiders in alle branches die interesse hebben in zelfsturende organisaties.

U wilt zich zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder ontwikkelen en beter inzicht krijgen in de competenties van leiderschap en het aansturen van uw team.

afbeelding doelgroep

PARTNERS

Meld u nu aan!

Annuleringsvoorwaarden

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot drie weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 75,00 (excl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen drie weken voor aanvang af of bent u afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Annuleringen of plaatsvervangers kunt u doorgeven via events@onebusiness.nl.