Economie-lezing 2018 UITVERKOCHT

19 maart 2018

De Rode Hoed Amsterdam

OMSCHRIJVING

UITVERKOCHT

 

Ben van Beurden houdt maandagavond 19 maart 2018 de eerste Economie-lezing van Elsevier Weekblad. In debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam zal de CEO van Royal Dutch Shell spreken over ‘nieuwe energie voor Nederland en de wereld’.

Volgens Van Beurden zal een steeds groterBen van Beurden - Economie-lezing 2018 deel van de energie in de wereld moet komen uit hernieuwbare bronnen. Deze verandering raakt iedereen. Of het nou gaat om een lagere kans op luchtweginfecties van een bouwvakker in Beijing of de hogere energierekening van een bakker in Budel.

De Shell-baas meent dat over de overgang naar schone energiebronnen soms wat makkelijk wordt gedacht: vervang de benzinemotor in auto’s door een batterij en de gaskraan in huizen door een zonnepaneel, en dat is dat. Maar werkt het wel zo? Kunnen we alle energie die we nodig hebben eigenlijk wel opwekken uit zon en wind? Hoe zorgen we dat we genoeg energie hebben voor opkomende economieën en een groeiende wereldbevolking? En welke rol speelt Shell hierin?

Het zijn dit soort vragen die Van Beurden op 19 maart in zijn lezing zal behandelen. Titel van de lezing is: ‘Non solus: ‘nieuwe energie voor Nederland (en de wereld)’. Van Beurden zal onder meer betogen dat het leveren van steeds meer en schonere energie voor Shell niet alleen een maatschappelijke opdracht is, maar ook een bedrijfsmatige strategie. Ondanks de omvang van de opdracht, is Van Beurden optimistisch over de energietoekomst van Nederland, de wereld en Shell.


De Economie-lezing is een initiatief van de redactie van  Elsevier Weekblad.

Hoofdredacteur Arendo Joustra: ‘We zijn bijzonder blij dat Van Beurden onze uitnodiging om deze eerste Economie-lezing te houden heeft aanvaard. De lezing is een tegenhanger van de succesvolle HJ Schoo-lezing, waarmee Elsevier Weekblad elk jaar begin september het politieke seizoen opent. In de Economie-lezing zullen ondernemers, bestuurders van bedrijven en economen hun visie geven op ontwikkelingen in de samenleving.’

afbeelding omschrijving

 

UITVERKOCHT

Elsevier Weekblad abonnees en studenten:
€ 17,50 incl. BTW

Standaardtarief:
€ 20,00 incl. BTW

Tevens ontvangt u de tekstuitgave van de lezing in het Nederlands en het Engels.

DE SPREKERS

Ben van Beurden

Ben van Beurden is sinds 2014 CEO van Royal Dutch Shell plc. Hij is afgestudeerd chemisch ingenieur aan de Technische Universiteit Delft en is in 1983 bij Shell gaan werken.