HJ Schoo-lezing 2018

Donderdag 6 september 2018

Diligentia Den Haag

OMSCHRIJVING

De tiende HJ Schoo-lezing wordt donderdagavond 6 september 2018 gehouden door de Duitse minister van Economie en Energie Peter Altmaier. De invloedrijke CDU politicus zal in Diligentia te Den Haag in het Nederlands de lezing houden over een nog nader te bepalen onderwerp.

Sinds 14 maart 2018 is Altmaier minister van Economie en Energie in het kabinet-Merkel IV. Daarvoor was hij minister zonder portefeuille en chef van het Bundeskanzleramt in het kabinet-Merkel III, en Bundesminister voor milieu, natuurbescherming, bouw en reactorveiligheid in het kabinet-Merkel II.

Minister Altmaier (1958) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. Gebruikelijk vindt deze plaatst op de eerste maandag- of dinsdagavond in de Rode Hoed in Amsterdam.

 

 

 

 

 


Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. Eerdere sprekers waren onder anderen Edith Schippers, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

 

 

afbeelding omschrijving

Abonnee tarief:
€ 15,00 incl. BTW

Standaard tarief:
€ 17,50 incl. BTW

DE SPREKERS

Arendo Joustra

Arendo Joustra is sinds 1 januari 2000 hoofdredacteur van Elsevier Weekblad.

Peter Altmaier

Peter Altmaier minister van Economie en Energie in het kabinet-Merkel IV. Daarvoor was hij minister zonder portefeuille en chef van het Bundeskanzleramt in het kabinet-Merkel III, en Bundesminister voor milieu, natuurbescherming, bouw en reactorveiligheid in het kabinet-Merkel II.

HET PROGRAMMA

6 september 2018

19:00
Ontvangst
19:45
Deuren zaal open
20.00
Welkom door Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier Weekblad
20.05
Aanvang lezing door Minister Peter Altmaier
21.30
Einde programma

LOCATIE

Diligentia

Lange Voorhout 5

2514 EA Den Haag

 

 

 

Tickets