HJ Schoo-lezing 2019: UITVERKOCHT

2 september 2019

Diligentia Den Haag

OMSCHRIJVING

De elfde HJ Schoo-lezing wordt maandagavond 2 september 2019 gehouden door minister Wopke Hoekstra. De huidige minister van Financiën zal de HJ Schoo-lezing houden over een nog nader bekend te maken onderwerp.

Hoekstra, geboren in Bennekom op 30 september 1975, was voorzitter van de commissie die het CDA-verkiezingsprogramma 2017 heeft geschreven. Van 2011 tot 2017 was hij voor het CDA lid van de Eerste Kamer, waar hij zich vooral bezig hield met pensioenwetgeving, sociale zaken en justitie en veiligheid. Hij studeerde geschiedenis en rechten in Leiden en werkte na zijn studie voor Shell in Berlijn, Hamburg en Rotterdam. In 2006 trad hij in dienst bij McKinsey.

Hoekstra houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. Gebruikelijk vindt deze plaatst op de eerste maandag- of dinsdagavond van september.


Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door de Duitse CDU-politicus Peter Altmaier. Eerdere sprekers waren onder anderen Sybrand Buma, Edith Schippers, burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

 

 

afbeelding omschrijving

Abonnee tarief:
€ 15,00 incl. BTW

Standaard tarief:
€ 17,50 incl. BTW

Inclusief de lezing in boekvorm

DE SPREKERS

Arendo Joustra

Arendo Joustra is hoofdredacteur van Elsevier Weekblad.

Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra is Minister van Financiën in kabinet Rutte III.