Leidinggeven aan het ideale team

2 november 2017

Nyenrode Business Universiteit Breukelen

OMSCHRIJVING

Maak kennis met de kerneigenschappen van een continu succesvol team.

Het ideale team is niet te groot, divers van samenstelling en gericht op een helder doel. Dit klinkt overzichtelijk, maar er zijn dieperliggende factoren, die essentieel zijn voor een soepele en succesvolle samenwerking binnen teams.

Op donderdag 2 november zullen 3 sprekers van het hoogste niveau de ingrediënten van een succesvol team aan u introduceren.

Jan Raes, algemeen directeur Koninklijk Concertgebouworkest
Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement Nyenrode
Joop Alberda, voormalig coach Olympisch volleybalteam

Wat hebben bijvoorbeeld het Koninklijk Concertgebouworkest, een Formule 1 team en de rugbyploeg All Blacks met elkaar gemeen, waardoor zij succesvol blijven, terwijl de roem van de meeste organisaties komt en gaat? Deze voorbeelden delen drie essentiële kenmerken:

 • een compromisloze selectie van talent
 • samenspel dat het team boven zichzelf doet uitstijgen
 • de drang om grenzen te blijven verleggen

Deze elementen creëren een positieve spiraal: door het steeds verder verleggen van grenzen oefent de organisatie meer en meer aantrekkingskracht uit op het beste talent. Wat kunt u als manager of bestuurder doen om uw team of organisatie continu succesvol te laten presteren?

Door de combinatie van theorie, ervaringen en inspiratie krijgt u met dit seminar de kans om direct impact te hebben op het succes van uw team of organisatie. U krijgt in één dag inzicht in de volgende elementen:

 • Wat maakt een succesvol team zo succesvol?
 • Hoe stel je succesvolle teams samen?
 • Welke types heb je  nodig voor welke rollen?
 • Afscheid nemen van oude patronen
 • Wendbaarheid als voorwaarde
 • Hoe word je wendbaar?
 • Helder en gezamenlijk doel

Inclusief het boek Iconic – How to create a virtuous circle of success
van o.a. Jan Raes

In een interview geeft Jan Raes kort antwoord op de vraag ‘wat hebben succesvolle organisaties met elkaar gemeen?’. Download hier het interview.  

afbeelding omschrijving

Uw investering: € 795,- (excl. BTW)
Inclusief het boek Iconic – How to create a virtuous circle of success

Certificaat:

Na afloop ontvangt u een certificaat, een waardevolle aanvulling op uw CV.

Heeft u vragen?

Annelies Broers
Programma Manager
Annelies.Broers@onebusiness.nl
06-20179888

DE SPREKERS

Jan Raes

Algemeen directeur van het Concertgebouworkest in Amsterdam

Lidewey van der Sluis

Hoogleraar Strategisch Talentmanagement Nyenrode Business Universiteit

Joop Alberda

Voormalig coach Olympisch volleybalteam

HET PROGRAMMA

2 november 2017

09.00
Ontvangst
Aanvang, welkom door Lidewey van der Sluis
Jan Raes: Duurzame excellentie
+ -
 • Hoe bouw je een topteam?
 • Wat betekent excellentie in een interculturele wereld?
 • Hoe kan het orkest beschouwd worden als een spiegel van een intercultureel speelveld?
Lidewey van der Sluis: Bouwstenen van een professioneel team
+ -

Teams bestaan uit individuen die samen werken. Het bouwen van een team waar het teambelang in balans is met de individuele belangen, vraagt om evenwichtskunst. Die kunst heet leiderschap.

In deze sessie wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek en praktische voorbeelden kennis aangereikt om deze kunst te gaan beheersen. U krijgt concepten en modellen aangeboden waarmee u teams kunt bouwen en onderhouden. Met de gepresenteerde kennis en inzichten kunt u effectief sturen op de gewenste kwaliteit en mentaliteit van teamleden.

13.00
Lunch
Lidewey van der Sluis: Constructie van een professioneel team
+ -

Leiding geven aan een team vraagt om positiebepaling. Wie is waar voor verantwoordelijk en op aanspreekbaar? In deze sessie wordt – wederom op basis van wetenschappelijk onderzoek en praktische voorbeelden – aangegeven hoe teams opgebouwd zouden moeten worden. De ingrediënten en constructievorm van de zogeheten Holacracy, het organisatie-ontwerp waar steeds meer organisaties succesvol mee zijn, zullen hierbij aan de orde komen. Na deze sessie kunt u constructief aan de slag met de bouw van uw eigen team(s).

Joop Alberda: Leiderschap; een continu dilemma
+ -
 • Het soort leiderschap is sterk afhankelijk van de maatschappelijke en economische context
 • Leider geeft maatwerk aan individu met gemeenschappelijk doel in stand te houden
 • Een team dient situationeel en flexibel te zijn
17.00
Einde en borrel

LOCATIE

Nyenrode Business Universiteit

Straatweg 25

3621 BG Breukelen

Routebeschrijving Nyenrode

Landgoenyenrode 2d Nyenrode ademt een unieke sfeer uit. Geworteld in een Hollands landschap combineert Nyenrode allure uit vroeger tijden – het kasteel en de lange onderwijstraditie – met een moderne en vooraanstaande rol vandaag de dag op het gebied van onderwijs, ondernemerschap en wetenschap.

Eigen vervoer

Vanuit Utrecht
Op de A2 Utrecht – Amsterdam neemt u de afslag Breukelen (5). Volg op de rotondes de richting Breukelen. U passeert de hoge brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Op de rotonde daarna slaat u rechtsaf richting Nyenrode Business Universiteit. Na ongeveer 800 meter – de rivier De Vecht aan uw linkerhand – ziet u rechts Kasteel Nyenrode liggen. U kunt door het poortgebouw, waar u zich kunt melden, naar binnen.

Vanuit Amsterdam
Op de A2 Amsterdam – Utrecht neemt u de afslag Breukelen (5) en slaat u linksaf op de rotonde (Breukelerwaard) en gaat u onder het viaduct door. Volg vervolgens de borden Breukelen op de rotondes. U passeert de hoge brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij de volgende rotonde gaat u rechtsaf. Na ongeveer 800 meter – de rivier De Vecht aan uw linkerhand – ziet u rechts Kasteel Nyenrode liggen. U kunt door het poortgebouw, waar u zich kunt melden, naar binnen.

Openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal neemt u bus 120 naar Maarssen/ Breukelen/Amsterdam. De bussen vertrekken elk half uur. De bushalte bevindt zich direct voor Kasteel Nyenrode. U kunt ook de trein vanuit Utrecht of Amsterdam naar Breukelen nemen (ieder kwartier). Vanaf station Breukelen gaat bus 120 naar Maarssen/Utrecht, zodat u kunt uitstappen bij halte Nyenrode.

VOOR WIE?

Voor leidinggevenden in de profit en non-profit sector die actief  met de ontwikkeling van hun leiderschap bezig zijn. U wilt zich zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder ontwikkelen en beter inzicht krijgen in de competenties van leiderschap en het aansturen van uw team.

afbeelding doelgroep

PARTNERS

Meld u aan

Annuleringsvoorwaarden

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot drie weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 100,00 (excl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen drie weken voor aanvang af of bent u afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. Annuleringen of plaatsvervangers kunt u doorgeven via events@onebusiness.nl