Studiedag Via Appia

29 maart 2019

Allard Pierson Museum Amsterdam

OMSCHRIJVING

Beleef een boeiende middag in één van de mooiste musea van Nederland, het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Let op, de lezing wordt in de ochtend én in de middag gehouden. Indien u al een ticket heeft gekocht, dan staat er op uw ticket voor welk dagdeel u zich heeft aangemeld. U heeft een e-mail ontvangen van Pied à Terre met de aanvangstijd. Voor het middagprogramma zijn er nog tickets beschikbaar. De ochtend is reeds uitverkocht.

Drs. René van Beek, conservator Klassieke wereld van het Allard Pierson Museum, heet u welkom en geeft een inleiding over de commerciële, militaire en toeristische functies van de Via Appia.

Prof. dr. Fik Meijer gaat in op het in de oudheid altijd terugkerende dilemma ‘Landreis of zeereis’. Hij brengt de voor-  en nadelen van beide vormen van reizen ter sprake en neemt ons vervolgens mee naar de Romeinse wegen en naar de monumenten langs de Via Appia in het bijzonder.

U brengt aansluitend een bezoek aan de restauratie van “De ruines van Palmyra”; het oudste schilderij ter wereld van Palmyra zoals het was in 1693, geschilderd door Gerard Hofstede van Essen met uitleg door de restaurator.

U ontvangt eveneens het recent verschenen boek Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen van Fik Meijer ter waarde van € 25,99  (hardcover).

Programma studiemiddag

Vanaf 13.45 uur: Ontvangst
14.00 – 15.15 uur: Lezing door drs. René van Beek en prof. dr. Fik Meijer
15.30 – 16.30 uur: Rondleiding

afbeelding omschrijving

In samenwerking met:

Abonneetarief
1 persoon: € 39,50
2 personen: € 54,50

Standaardtarief
1 persoon: € 44,50
2 personen: € 59,50

Alle prijzen zijn inclusief één boek Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen (t.w.v. €25,99), dat vooraf wordt toegezonden.

Media

DE SPREKERS

Fik Meijer

Emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam

René van Beek

Conservator Klassieke wereld Allard Pierson Museum