Studiemiddag Via Appia

29 maart 2019

Allard Pierson Museum Amsterdam

OMSCHRIJVING

Beleef een boeiende middag in één van de mooiste musea van Nederland, het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Drs. René van Beek, conservator Klassieke wereld van het Allard Pierson Museum, heet u welkom en geeft een inleiding over de commerciële, militaire en toeristische functies van de Via Appia.

Prof. dr. Fik Meijer gaat in op het in de oudheid altijd terugkerende dilemma ‘Landreis of zeereis’. Hij brengt de voor-  en nadelen van beide vormen van reizen ter sprake en neemt ons vervolgens mee naar de Romeinse wegen en naar de monumenten langs de Via Appia in het bijzonder.

U brengt aansluitend een bezoek aan de restauratie van “De ruines van Palmyra”; het oudste schilderij ter wereld van Palmyra zoals het was in 1693, geschilderd door Gerard Hofstede van Essen met uitleg door de restaurator.

U ontvangt eveneens het recent verschenen boek Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen van Fik Meijer ter waarde van € 25,99  (hardcover).

Programma

De ontvangst is vanaf 13.30 uur en het programma duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt er ongeveer 2 weken voorafgaand aan deze dag een groepsindeling gemaakt voor de rondleidingen met maximaal 15 personen per groep. Deze informatie ontvangt u dan ook.

afbeelding omschrijving

In samenwerking met:

Abonneetarief
1 persoon: € 39,50
2 personen: € 54,50

Standaardtarief
1 persoon: € 44,50
2 personen: € 59,50

Alle prijzen zijn inclusief één boek Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen (t.w.v. €25,99), dat vooraf wordt toegezonden.

DE SPREKERS

Fik Meijer

Emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam

René van Beek

Conservator Klassieke wereld Allard Pierson Museum

LOCATIE

Allard Pierson Museum

Oude Turfmarkt 129

1012 GC Amsterdam

Het museum is bereikbaar vanaf het Centraal Station met metro 52 (Zuid) en tramlijnen 4 (Rai) en 14 (Flevopark). Stap uit bij halte Rokin of Spui. Het museum is goed toegankelijk voor minder validen en beschikt over één invalidenparkeerplaats direct naast de ingang. Hulphonden zijn toegestaan in het museum. Momenteel is de hoofdingang gesloten, en kunt u het museum bezoeken via de naastgelegen ingang, Oude Turfmarkt 129.

Momenteel wordt er door de gemeente gewerkt aan de herinrichting van de omgeving van het Muntplein. Houdt u hier rekening mee als u uw bezoek aan het museum plant.

Parkeren

U kunt in de omgeving parkeren in de parkeergarages bij de Stopera of bij de Bijenkorf.

Tickets